8 – Volumetrics is meer eten en toch afvallen

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00vol02Volumetrics eindigde op een gedeelde achtste plaats omdat het op veel terreinen beter scoorde dan zijn concurrenten. Het kreeg van het panel van US News hoge cijfers voor veilig en voedzaamheid. De deskundigen menen dat het dieet een positief effect heeft op de gezondheid van het hart en ook voor mensen die diabetes hebben. “Dit is een dieetplan dat voor iedereen geschikt is,” noteerde een panellid.

Lees verder onder de advertentie


“Meer eten en toch afvallen“, het lijkt weer een van die veelbelovende slogans van een dieetgoeroe, maar uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers bleek dat het de waarheid was.

97 vrouwen die te kampen hadden met obesitas of overgewicht werden 1 jaar lang gevolgd tijdens een onderzoek uitgevoerd door Barbara J. Rolls. Zij ontwikkelde het zogenaamde volumetrics dieet, een dieet gebaseerd op de inname van weinig vetten maar voldoende andere gezonde voedingsmiddelen.

Het volumetrics dieet promoot het eten van waterrijk voedsel zoals groenten, fruit en soep. Eerdere onderzoeken wezen al uit dat dit soort diëten effectief bleken op korte termijn, maar Barbara J. Rolls onderzocht het volumetrics dieet deze keer op langere termijn.

De resultaten van het onderzoek waren opmerkelijk: aan de ene kant hield slechts 25 procent van de vrouwen die aan het dieet begonnen het effectief vol, maar aan de andere kant verloren ze allemaal gewicht. De vrouwen die het volumetrics dieet volgden vielen gemiddeld 8 kilo af ook al aten ze tot 25% meer voedsel!

Op dieet gaan betekent dus niet per definitie honger lijden, probeer gezond te eten en eet vooral voedingsmiddelen rijk aan water zoals fruit, groenten en soep.

Het boek (alleen in het Engels verkrijgbaar) is HIER te bestellen.

00us Bron: Dieet Top 10 van 2014, samengesteld door US.News & World 


Share.

About Author

Comments are closed.