Dj Domien Verschuuren traint zich in twaalf weken superstrak en valt zes kilo af

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Drie maanden geleden ging dj Domien Verschuuren, die binnenkort de overstap maakt van 3FM naar Q Music, uit de kleren op Instagram, om twaalf weken ‘gezond te doen’. Samen met collega Bas Louissen wilde de dj erachter komen wat drie maanden gezonder eten en fitter worden hen zou brengen. Drie maanden later is hij best tevreden met het resultaat maar hij ‘weet stiekem dat het meer had kunnen zijn.’ Dit is zijn verhaal wat hij bij zijn Instagram-foto postte.

Lees verder onder de advertentie


“Weet je nog, twaalf weken geleden? Samen met @baslouissen begon ik aan een traject om drie maanden gezonder te eten en fitter te worden. Samen met honderden luisteraars gingen we aan de slag om te kijken waar het ons zou brengen. En dit is het resultaat!

We brachten het als een ‘challenge’ en dat is het ook gebleken. Om van de ene op de andere dag je patronen in voeding en beweging aan te passen, is nogal een uitdaging. Vooral de discipline die erbij komt kijken, is belangrijk. Ik ging voor het experiment: wat kan ik bereiken in die periode? Natuurlijk ben ik hartstikke tevreden met het resultaat, maar weet stiekem dat het meer had kunnen zijn. Breder, gespierder. Maar dat had ook betekend dat ik nog meer had moeten letten op voeding (moeten bulken: voedsel louter gebruiken als brandstof) en in plaats van drie keer, vier keer had moeten trainen. Had gekund, maar ik wilde het ook graag léuk houden.

Deze twaalf weken waren in ieder geval superleerzaam! Ik ontdekte dat krachttraining veel leuker is dan ik dacht. Nu komt dat ook wel door de tofste personal trainer van Utrecht, @strongville_tom. Minstens twee keer per week stond ik met hem in de gym, oefeningen te doen waarvan ik een half jaar geleden niet eens wist dat ze bestonden. Laat staan dat ik wist hoe ik ze moest doen! Ik ontdekte dat de sportschool voor iedereen is en dumbbells niet alleen voor bodybuilders.

Qua voeding zijn mijn ogen ook geopend. Ik ben zes kilo kwijtgeraakt, alleen al door het laten liggen van broodjes kroket bij de lunch en gevulde koeken tussendoor. Die kun je trouwens prima eten, maar doe het niet iedere dag. En eerlijk, dat deed ik in slechte weken wél.

‘Ga je ermee door?’, is me veel gevraagd. Ik denk het wel! Tenminste, ik wil het sporten nog wel even volhouden en kijken of ik het zonder Tom ook zo leuk kan vinden. Alleen al omdat ik dan dat kroketje tussen de middag kan eten, want daar gaat het om: balans.

Tot slot een een speciale shout-out naar @baslouissen. Hij opperde een maand of vier geleden om samen te gaan sporten en te kijken hoe ver we in twaalf weken zouden komen. Kijk even naar zijn voor/na-foto! Wát stoer.


Share.

About Author

Comments are closed.