Dit is volgens experts het beste dieet van 2020

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Het Mediterrane dieet is het beste dieet van 2020. Het scoort op alle vlakken, voedingswaarde, gemak, potentie om op de lange en korte termijn gewicht te verliezen, veiligheid, mogelijke bijwerkingen en de mate waarin ze helpen om hart- en vaatziekten en diabetes te voorkomen het best stelt althans online magazine U.S. News and World Report, dat elk jaar een lijst opstelt met de gezondste diëten.

Lees verder onder de advertentie


Het is eigenlijk niet echt een dieet, maar het gewone eetpatroon rond de Middellandse Zee. Het bestaat uit veel groenten, fruit, vis, zeevruchten, noten en volkoren producten. Ook worden er vooral gezonde vetten gegeten uit avocado, zalm en olijfolie.

De term ‘Mediterraan Dieet’ verwijst naar voedingspatronen die kenmerkend waren voor mediterrane regio’s van het Griekse vasteland en Zuid-Italië. Van oudsher zijn de voedingspatronen gebaseerd op consumptie van plantaardig voedsel (groenten, fruit, brood, pasta, peulvruchten en noten), olijfolie als primaire bron van vet en niet te grote porties vis, gevogelte, vlees, zuivelproducten, eieren en wijn.

Het mediterrane dieet is arm aan verzadigde vetzuren en bevat een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, voornamelijk afkomstig van de toegevoegde olijfolie.

Een boek met Mediterrane recepten kopen? Klik. 

 


Share.

About Author

Comments are closed.