DASH Dieet verkozen tot Beste Dieet ( + dit zijn de 10 best werkende diëten ter wereld

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00dah01Dit zijn de 10 best werkende diëten ter wereld van dit jaar en weer is het DASH-dieet (kort voor Dietary Approaches to Stop Hypertension) verkozen tot het beste, algemene dieet. Hoewel het dieet oorspronkelijk ontworpen werd om een hoge bloeddruk te bestrijden, blijkt het ook heel effectief tegen extra kilo’s vanwege de gezonde voedingskeuzes. Het in ons land populaire Weight Watchers eindigde op een gedeelde vierde plaats.

Lees verder onder de advertentie


Het DASH-dieet, ontwikkeld door de National Heart, Lung, and Blood Institute is volgens US News, het op twee na grootste newsmagazine van de Verenigde Staten, het beste om je eetpatroon te verbeteren en het beste voor je cholesterolwaarden omdat het gebruik maakt van verse producten, volle granen en magere proteïnen. Vetten, suikers en zoute voeding zijn, samen met alcohol uit den boze.

DASH kiest vooral voor gezond verstand en werd eerste uit een lijst van 38 diëten. In de algemene categorie en de categorie voor een gezonde levensstijl stond het aan kop, terwijl het een gedeelde eerste plaats kreeg voor beste diëten voor mensen met diabetes. Volgens de experts is het dieet vrij gemakkelijk te volgen en dus een goede keuze voor op lange termijn. Het enige nadeel is dat het, door de vele verse producten, “niet zo goedkoop” is en dat de verschenen boeken over DASH alleen in het Engels verkrijgbaar zijn in ons land.

 Het TLC-dieet, dat ook gericht is op cardiovasculaire gezondheid, werd nipt tweede. De afkorting staat voor Therapeutic Lifestyle Changes en wordt bestempeld als een “heel stabiel dieet”.  Het Mayo Clinic dieet, het Mediterraan dieet en het Weight Watchers-dieet eindigden op een gedeelde vierde plaats. Het Weight Watchers-dieet werd wel gezien als het beste dieet voor snel gewichtsverlies, is het goedkoopste dieet én is het gemakkelijkst om te volgen.

Verder in de Top 10:

8. Volumetrics eindigde op een gedeelde achste plaats omdat het op veel terreinen beter scoorde dan zijn concurrenten. Het kreeg van het panel van US News hoge cijfers voor veilig en… (lees meer)

8. Het Flexitarian dieet, waarbij u vooral fruit, groenten, volle granen en plantaardige eiwitten eet, is een slimme en gezonde keuze. Het scoort hoog in voedingswaarde, gebruiksgemak en op lange termijn gewicht te verliezen. (lees meer)

10. Jenny Craig is een wereldberoemde afslankgoeroe die samen met haar man Sid Craig een groot aantal afslankklinieken runt in Amerika en Australië. Het Jenny Craig Dieet is één van de langst lopende en meest populaire diëten ter wereld. (lees meer)

 

00usBron: Dieet Top 10, samengesteld door US.News & World 


Share.

About Author

Comments are closed.