Man in 8 weken van dikkertje naar fitnessgod

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Ben was misschien niet erg dik, maar slank was ook weer iets anders. Vond hijzelf ook, dus toen zijn trouwdatum naderd00mane vond de journalist dat het tijd was om af te vallen. In acht weken tijd was hij een fitnessgod.

Lees verder onder de advertentie


Van 18% lichaamsvet ging Ben terug naar 7%, zijn middel werd 10 centimeter smaller en zijn torso een pak gespierder. “Toen ik twintig was, zag ik er best gespierd en afgetraind uit”, vertelt  Ben toe in Men’s Fitness. “Maar een combinatie van een druk leven, een gebrek aan sport en een nieuwe liefde voor taartjes zorgden ervoor dat ik op mijn 29ste plots ‘love handles’ had. Niet leuk ook voor mijn mijn verloofde. Daarom ging k ik naar een fitnesscentrum waar ik de instructeur vertelde dat ik 8 weken, dan zou ik namelijk trouwen, had om een normaal lijf te krijgen.”

“De eerste twee weken heb ik een proteïnen rijk dieet gevolgd, zonder maar een koolhydraat terwijl ik overschakelde op een kilo vis en vlees per dag. Daarnaast at ik alleen groene groenten, noten en dronk ik water. Na twee weken mocht ik in het weekend weer koolhydraten eten. Bruine rijst was een delicatesse.”

“In het fitnesscentrum deed k de eerste twee weken een streng conditie-opbouwend programma, mede om mijn metabolisme een boost te geven. Daarna schakelde ik over op drie verschillende trainingsprogramma’s om mijn rug, triceps en borst te trainen. Daarna volgden de schouders, biceps en benen. Om mijn spieren een shock te geven moest ik trainen met een 20 kilogram zware metalen ketting rond mijn  nek. Dat hielp me om mijn bovenrug sterker te maken.”

“Het lijkt allemaal nogal ongezond, maar ik werkte door al die oefeningen ook aan mijn houding. Zo zorgde ik ervoor dat door meer spieren op te bouwen, mijn nek meer ondersteuning kreeg en ik verlost raakte van een jarenlange zeurende hoofdpijn. Bovendien zorgde mijn dieet ervoor dat ik plots geen last meer had van mijn darmen en maag. Ik herinnerde me weer hoe fijn drukbezette weekendjes konden zijn, zonder dat ik ’s avonds alcohol dronk. Toen mijn trouwdag eindelijk aanbrak voelde ik me beter dan ooit, en ik zag er zo ook uit. Als ik dit kan, dan kan iedereen het”, besluit Ben zijn relaas.

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past!


Share.

About Author

Comments are closed.