Toch maar afvallen? Te dikke buik kan 20 levensjaren kosten

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00dieetAfvallen? Is de omtrek van uw middel de helft of minder van uw lengte, dan is het goed. Is de verhouding 80 procent, dan kan die dikke buik 20 jaar van uw leven kosten.

Lees verder onder de advertentie


Dikke billen, brede heupen of stevige dijen? Geen zorgen! Als u maar geen bubbelende buik heeft. Met een touwtje, zo blijkt uit onderzoek van de City University London, kunt u al een eenvoudige gezondheidstest uitvoeren, zo schrijft het AD vandaag na berichtgeving in de Sunday Times.

Hoe je weet dat je moet afvallen? Heel simpel: de eigen lengte opmeten, het touwtje door de helft en als het dan om uw taille past, is het goed. Een vrouw van 1,70 meter groot, mag dus een middelomtrek van 85 centimeter hebben.

Als referentiepunt, zo zegt onderzoekleidster Margareth Ashwell in de Sunday Times, wordt de plek genomen tussen de onderste rib en het heupbot, maar de smalste plek mag ook. Als u maar niet smokkelt door uw buik in te houden.

Als bij mannen van 30 jaar de verhouding tussen middelomtrek en lengte 60 procent is, daalt de levensverwachting met 1,7 jaar. Bij 70 procent is dat 7,2 jaar en bij 80 procent liefst 20,2 jaar. Bij vrouwen is de impact minder groot.

De Britse universiteit heeft gekeken naar sterftecijfers en een enquête onder een dwarsdoorsnede van de bevolking met vragen over lengte, gewicht, de omtrek van het middel, voeding en beweging. Rokers zijn buiten het onderzoek gehouden.

Deze studie geeft voer aan overgewichtdeskundigen die stellen dat de Body Mass Index (BMI) de boom in kan. Die gaat uit van de verhouding tussen gewicht en lengte.

De onderzoekers pleiten ervoor om bij het vaststellen van gezondheidsrisico’s veel verder te kijken dan de Body Mass Index (BMI).  Ze maken een vergelijking tussen Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito, die in 1988 samen schitterden in de film Twins. Hun BMI was destijds exact gelijk, wat zou impliceren dat ze allebei 3,6 levensjaar verspeelden door overgewicht.

Gemeten naar de verhouding tussen lengte en middelomtrek was Schwarzenegger in blakende gezondheid en zou DeVito met zijn overtollige vet 5,8 jaar verliezen.

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past!


Share.

About Author

Comments are closed.