4 – Het Mayo Clinic Dieet: gezonde aanpak om definitief gewicht kwijt te raken

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00mayogoedHet Mayo Clinic’s-dieet leert je hoe je van gezond eten een levenslange gewoonte kan maken. Het kreeg bij het dieetonderzoek van US News vooral hoge waarderingen van de experts voor zijn voeding en veiligheid en als ook een middel tegen diabetes. Wetenschappers zijn het er over eens dat dit dieet zich ook  in de toekomst tot een van de meest efficiënte en populairste diëten mag rekenen dankzij de gezonde aanpak om definitief gewicht kwijt te raken.

Lees verder onder de advertentie


Het dieet baseert zich op vijf steunpilaren. Het kent geen perioden van uithongeren, of van eenzijdig eten. De vijf sleutels van het dieet?  Goede motivatie, jezelf realistische doelen voorop stellen, gezonde gewoontes aankweken, een goede fysieke conditie opbouwen en eten volgens de voedselpiramide.

Gevarieerd en gezond eten zijn de basis van het dieet. Dit zijn immers twee onvoorwaardelijke elementen om een gezonde levensstijl te bekomen én te behouden.  Je kunt steeds min of meer kiezen wat je eet, al is het natuurlijk aanbevolen binnen de richtlijnen van het dieet te blijven en zonder uitzondering voldoende fruit en groenten te eten. 

Hoeveel je mag eten hangt af van het aantal calorieën dat je per dag mag eten. Dat aantal calorieën hangt op zijn beurt dan weer af van je geslacht en je startgewicht. Het dieet schrijft vier porties groenten, drie porties fruit, vier porties koolhydraten, drie porties zuivelproducten met een laag vetgehalte en drie porties gezonde vetten (vette vis, noten en schelpdieren) voor. Alcohol, zoetmakers en snoep zijn verboden.

Het boek met recepten over dit nog altijd populaire dieet is nog altijd niet in het Nederlands vertaald. De Engelse versie kunt u HIER kopen.

00usBron: Dieet Top 10 van 2015, samengesteld door US.News & World 


Share.

About Author

Comments are closed.