ZO VAL JE KILO’S AF ZONDER TE DIËTEN

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Je wil een paar kilo afvallen, maar je hebt geen zin om te gaan diëten? Met kleine veranderingen in je huis val je af zonder dat je op je eten hoeft te letten.

Lees verder onder de advertentie


1. Verander de kleur van je borden

Uit een studie van het Food and Brand Lab aan de Cornell UniversityMensen blijkt dat wanneer je van een bord eetn in ongeveer dezelfde kleur als hun maaltijd, je tot 30 procent meer opschept dan als de kleur van hun bord contraterend is. Vis op het menu? Kies voor een zwart bord. Tomatensoep als lunch? Gebruik een witte soepkom.

2. Gebruik kleinere borden

Eet je van een groot bord dan schep gemiddeld 31 procent dan wanneer je van een kleiner bord eet. Kies voor kleinere kommetjes en borden om controle te houden over je porties.

3. Hang een spiegel in je keuken

Door een spiegel in de keuken wordt je je meer bewust van wat je eet. De kans is groot dat wannneer je jezelf in de spiegel ziet om een snack te pakken dat je dat laat en je iets gezonds neemt.

4. Creëer sfeer

Uit onderzoek van de Universiteit van Illinois in een fastfoodrestaurant blijkt dat mensen gemiddeld 175 calorieën minder eten als er zachte muziek op de achtergrond speelt en er gedimd licht is. In die omstandigheden geniet je ook meer van je eten. Maak het dus gerust wat gezelliger vanavond.

5. Geen smartphone of tv in de keuken

Als je afgeleid bent terwijl je eet, heb je namelijk de neiging om te veel te eten. En niet alleen tijdens die maaltijd, maar op ieder moment van de dag. Dus geen tv of smartphone in de keuken!

6. Laat je huis ruiken naar pepermunt

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de geur van pepermunt je tot 2800 calorieën minder doet eten per week. Doe wat water en een paar druppels pepermuntolie in een diffuser om je kamer te vullen met een geurige pepermuntmist.


Share.

About Author

Comments are closed.