Zo blijf je op je gewicht na het afslanken (en het is doodsimpel)

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00khloeAfgevallen? Dan wil je maar een ding en dat is niet meer aankomen. Dat is volgens wetenschappers aan de universiteit van Birmingham in Groot-Brittannië heel eenvoudig. Weeg jezelf een keer week en blijf slank.

Lees verder onder de advertentie


Het onderzoek bewijst niet alleen dat mensen die een paar kilo zijn afgevallen minder snel aankomen als ze wekelijks één keer op de weegschaal gaan staan, maar ook dat ze nog meer gewicht verliezen. De onderzoekers baseren hun conclusies na een onderzoek waaraan drieduizend mensen aan deelnamen.

Alle deelnemers kregen een bon voor een gratis weegschaal en ze werd gevraagd om zich negen maanden minimaal één keer per week te wegen. Iets minder dan duizend proefpersonen deden dat.

Beide groepen werden gevolgd en wat blijkt? De mensen die zich één keer per week wogen, kwamen minder snel aan dan mensen die de weegschaal niet gebruikten. Een van de onderzoeksters, Claire Madigan, vindt dat logisch. ‘Wie zich iedere week weegt, ziet meteen of de kilo’s er weer aan komen. Daardoor kunnen ze meteen actie ondernemen. Een wekelijks weegmoment kan er ook voor zorgen dat je dagelijks op je eten let om te voorkomen dat je bij de volgende weging bent aangekomen’, zegt ze in The Daily Mail.


Share.

About Author

Comments are closed.