Wie hoort dat hij of zij te dik is gaat niet afslanken, maar nog meer eten

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00obesitasJe zou denken dat mensen tegen wie wordt gezegd dat het lijkt of ze dikker zijn geworden aan het afslanken slaan, maar dat is bepaald niet het geval…

Lees verder onder de advertentie


Onderzoekers van University College London volgden bijna 3.000 Britten gedurende vier jaar. Vijf procent van die mensen meende dat ze gediscrimineerd werden omwille van hun gewicht. De wetenschappers stelden vast dat deze mensen in die vier  jaar gemiddeld 0,95 kilo aankwamen. De rest verloor gemiddeld 0,71 kilo.

Het onderzoek bewijst dat opmerkingen over het gewicht zwaarlijvige mensen bepaald niet helpen  vermageren. De wetenschappers denken dat de aangesproken zwaarlijvigen troost zoeken in voedsel. “Eerdere onderzoeken  toonden al aan dat mensen vaak hun toevlucht zoeken tot voedsel om zich gelukkiger te voelen”, zegt dr. Sarah Jackson van UCL, die het onderzoek leidde. “Dat komt door een stressreactie die de honger – vooral naar ongezond, energierijk voedsel – kan vergroten. Wanneer ze gediscrimineerd worden omwille van hun gewicht, voelen mensen zich veel minder zelfverzekerd. Vaak zijn ze dan geneigd fysieke activiteiten te vermijden.”


Share.

About Author

Comments are closed.