Wetenschappers: ‘Deens dieet laat je sneller afvallen’

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Chefkok Redzepi

Chefkok Redzepi

Lees verder onder de advertentie


Het nordic dieet, gebaseerd op eetgewoonten in Denemarken en de verschillende seizoenen, zou je in een half jaar tijd vijf kilogram kunnen doen afvallen. Onzin? “Nee”, zeggen onderzoekers van een Deense universiteit.

Een team wetenschappers van de universiteit in Kopenhagen ging voor inspiratie voor het zogenaamde nordic dieetrecepten naar Noma, een Deens sterrenrestaurant dat een paar jaar geleden tot het beste ter wereld werd gekozen.op bij Het is dient alleen maar gezonde, verse en seizoensgebonden gerechten met lokale producten op. Denk aan kool, zalm en rendier.

In een tweede fase van het onderzoek, vroeg hoofdonderzoeker Thomas Meinart Larsen aan 181 mensen met overgewicht om een half jaar lang te diëten. De proefkonijnen werden verdeeld over twee categorieën: 68 mensen mochten een traditioneel Deens dieet volgen, dat deels bestaat uit geïmporteerd voedsel met extra suikers, zout en vetten. De rest deed het met het ‘New Nordic Diet’ met gerechten bestaande uit lokale voedingsmiddelen. Beide groepen kregen een boek mee met allerlei recepten mee.

Alle deelnemers werden aangeraden om te eten tot ze ‘vol’ waren en hoefden geen calorieën te tellen. Het resultaat? De mensen die het traditioneel dieet volgden, verloren in zes maanden tijd gemiddeld 1,5 kilogram. Wie het nordic dieet had gevolgd, was gemiddeld 4,7 kilogram kwijt. Extra voordeel: het Nordic dieet zorgt er ook voor dat je minder risico loopt op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, zo beweerde Larsen tijdens de Europese conventie voor cardiologen in Barcelona.

Als je precies wilt weten wat het New Nordic Diet inhoudt en het volgen, koop en lees het door de Deense chefkok Redzepi geschreven kookboek ‘Noma: Time and Place in Nordic Cuisine’. 

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past! 


Share.

About Author

Comments are closed.