WERKT HET? Het Sirtfood-dieet waar Pippa Middleton en popster Adèle bij zweren

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Pippa Middleton en popster Adèle bij zweren bij het Sirtfood-dieet van bedenkers, farmaceut eb-voedingsdeskundige Aidan Goggins en nutrition nerd Glen Matten. Niet echt vreemd, want het dieet belooft een gewichtsverlies tot 3 kilo per week. Maar werkt het ook echt?

Lees verder onder de advertentie


Sirtfood is de verzamelnaam voor voedingsmiddelen die de sirtuïnes, die hebben invloed op de levensduur van je cellen, vetverbranding en spiergroei, stimuleren. Die  sirtuïnes zitten o.a. in boerenkool, appels, rucola, groene thee, peterselie, walnoten, aardbeien, rode wijn en chocolade. Zeker in combinatie met een  vastendiëten en beweging zou je afvallen als een speer.

De twee bedenkers van het dieet testten de methode bij leden van KX, een populairste gezondheids- en fitnesscentra in de Londense wijk Chelsea. De eerste drie dagen beperkte de voedselinname zich tot 1.000 calorieën per dag. er werden drie sirtfoodrijke groene sappen gedronken en een sirtfoodrijke maaltijd genuttigd. De laatste vier dagen werd het aantal calorieën verhoogd tot 1.500 per dag, met per dag één sapje en twee sirtfoof-maaltijden.

Het resultaat? De deelnemers van het experiment verloren gemiddeld 3,2 kilo en de vet en hun spiermassa nam toe met 900 gram. Bovendien hadden ze tijdens de proef geen hongergevoel.

De tweede fase van het sirtfood-dieet is een onderhoudsfase met drie sirtfood-maaltijden per dag, een dito groen sapje en 1 of 2 sirtfood-tussendoortjes. Denk daarbij aan magere kalkoen,  kappertjes, peterselie en bloemkool-couscous en in miso gebakken kabeljauw met roergebakken groenten en sesam.

De bedenkers van het sirtfood-dieet zetten veel groenten, fruit, groene thee en olijfolie op het menu en vrezen geen koolhydraten. De recepten zijn lekker en zelfs al is het nut van sirtfoods wetenschappelijk nog niet bewezen, zeker is dat je leert gezond koken.

 

Meer lezen?  ‘Het Sirt Food Dieet’ van Aidan Goggins en Glen Matten. In september verschijnt  het receptenboek dat nu al te bestellen is.


Share.

About Author

Comments are closed.