Waarom je ondanks dieet niet afvalt: alcohol

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Drank maakt dikker dan je denkt..

Drank maakt dikker dan je denkt..

Lees verder onder de advertentie


Een op de vier mensen valt niet af met een dieet omdat ze alcohol blijven drinken. Niet alleen door de vele calorieën in drank, maar ook omdat alcohol het verlangen naar eten bevordert…

De cijfers komen uit een onderzoek van de Britse voedingssupplementfabrikant Forza Supplements onder 1000 mensen die proberen af te vallen in opdracht. Bij meer dan een kwart van de ondervraagden was alcohol goed voor 25 procent van hun wekelijkse calorieën. Bij 40 procent van de ondervraagden levert een avondje uit voor een opname van meer dan 1.000 kilocalorieën.

Niet alleen de calorieën in de alcohol zelf zijn het probleem, want meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan dat drank hongerig maakt en/of de wilskracht vermindert. Hierdoor vallen ze terug in slechte gewoonten of eten ze “verboden” zaken als een hamburger, pizza of chips.

Volgens Lee Smith van Forza Supplements is het beperken van de alcoholconsumptie de sleutel tot succes. “Onderzoeken laten zien dat alcohol je eetlust vergroot door het hormoon leptine te onderdrukken. Hierdoor krijgen je hersenen geen signaal dat je kunt stoppen met eten. Daarnaast heeft drank invloed op allerlei andere stoffen in de hersenen die de eetlust reguleren, waardoor je de controle verliest.”

Smith legt ook uit dat met zelfs twee alcoholische drankjes het vetverbrandingsproces in het lichaam al sterk afneemt. “Je lever herkent de bijproducten van alcohol als gif, dus stop het lichaam met het verwerken van voedsel en gaat de alcohol opruimen. Je verbrandt dus de lege alcoholcalorieën en als je geen energie meer nodig hebt worden andere voedingsstoffen opgeslagen als vetcellen.”

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past! 
 


Share.

About Author

Comments are closed.