Waarom het zo moeilijk is om af te vallen

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

1408dieetBijna iedere vrouw weet hoe moeilijk het is om een paar kilo te verliezen. Zelfs als gezond en weinig eet en sport lukt het vaak niet. De wetenschap heeft daar nu een verklaring voor gevonden.

Lees verder onder de advertentie


Niet iedereen is namelijk gebaat met de algemene voedingsvoorschriften. Suiker en te veel vet zijn slecht voor de lijn, maar de aangeraden hoeveelheden bij diëten blijken niet voor iedereen te kloppen.

In een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Cell,onderzochten Israëlische wetenschappers het doen en laten van 800 mensen. Ze keken daarbij vooral naar hoe het voedingspatroon invloed had op de gezondheid. De conclusie? Er zijn grote verschillen op de manier waarop mensen reageerden op voeding. Waar sommige zaken de suikerspiegel van sommigen deden stijgen, deden ze precies het omgekeerde bij anderen.

“We denken al jaren dat obesitas nu veel vaker voorkomt omdat mensen zich niet houden aan onze voedingsvoorschriften”, aldus het Weizmann Institute of Science. “Maar dit onderzoek toont dat het probleem wel eens bij die voorschriften zou kunnen liggen.” De onderzoekers vermoeden dat die achterhaald zijn. “We zien nu al dat we meer wegen dan 30 jaar geleden, ook al eten we en sporten we op dezelfde manier. Ons microbiologisme zou dus veranderd kunnen zijn.”

De oplossing? Dieetvoorschriften op maat. “We werken nu aan een algoritme die je voeding persoonlijk maakt. Met enkele testen zoeken we uit hoe je reageert op bepaalde zaken, en aan de hand daarvan werken we een eetpatroon uit. In de toekomst zullen diëten zeer persoonlijk worden.”


Share.

About Author

Comments are closed.