Waarom een dieet volgen ’s morgens het makkelijkst is

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

1508ontbijtMet het ontbijt gaat het nog prima, dat dieet volhouden. Maar des te later het wordt, des te meer ongezond eten lijkt te lonken. Een reep chocolade, een lekkere pizza, een stokbrood met vette kruidenboter: voor je het weet heb je alle calorieën die je ’s morgens hebt laten staan er in de loop van de dag weer bij gegeten. En dat is heel normaal, zo blijkt uit een onderzoek van Massive Health.

Lees verder onder de advertentie


Voor het onderzoek werden duizenden mensen gevraagd een foto van hun maaltijden te nemen. Het grootste deel begon, zo bleek uit de foto’s, met een gezond ontbijt. Maar elk uur na het ontbijt, werd het eten gemiddeld 1,7 procent ongezonder. Dat maakt de avondmaaltijd maar liefst 16 procent minder gezond dan het ontbijt zo bleek uit de ingestuurde beelden.

Volgens Manuel Villacorta, schrijver van Eating Free, niet zo vreemd. ”s Morgens is het makkelijker een goed voornemen vol te houden, maar als de dagelijkse stress toeneemt, wordt het steeds moeilijker. Ook helpt het niet dat een gezonde maaltijd voor de meeste mensen wat aan de magere kant is. Hierdoor bouwt het hongerhormoon ghreline zich snel op in je lichaam, waardoor je op een gegeven moment pakt wat je te pakken kunt krijgen.”

1508newfysicsVillacorta adviseert dan ook goed te ontbijten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die niet ontbijten, gedurende de dag veel meer eten. Ook is het belangrijk om eiwitrijk te ontbijten, bijvoorbeeld met yoghurt of eieren. Tijdens de lunch, meent Villacorte, kun je beter wat meer groenten eten, eventueel met wat tofu of hardgekookte eieren. Voor wie tussendoor nog wat soep, fruit of een boterham eet, wordt het ook eenvoudig om de avondmaaltijd gezond en licht(er) te houden.

Bron: MSNBC Health, Consumed


Share.

About Author

Comments are closed.