Voedingsexpert voorspelt pizza als superfood en dieetmethode van de toekomst

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Bij gezond eten en diëten denk je niet direct aan een pizza, maar volgens de Brit Dan Schmitz, die onderzoek uitvoert naar voeding voor medische doeleinden, is een pizza waaraan ontbrekende voedzame stoffen zijn toegevoegdde toekomst van een gezond dieet is een pizza .  

Lees verder onder de advertentie


Een superfood is een ingrediënt dat in verhouding veel voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen of antioxidanten, bevat. Pizza is zeker geen superfood alleen al omdat het vaak vol koohydraten en vet zit. Maar juist daar zou de wetenschap iets aan kunnen veranderen.

Volgens Dan Schmitz zullen we in de toekomst zelf kunnen kiezen uit welke voedingsstoffen onze maaltijd bestaat. De Brit is verantwoordelijk voor de therapeutische voeding bij Abbott Laboratories, een bedrijf dat producten zoals voedingsshakes, proteïnebars en babyvoeding maakt. Hij denkt al luidop aan “een supervoedzame pizza”.

Zijn voorspelling is dat onze maaltijden er in de toekomst hetzelfde zullen uitzien en hetzelfde zullen proeven, meldt Business Insider UK. Het verschil is dat ze de voedingsstoffen zullen bevatten die we normaal niet binnen krijgen. Een voorbeeld daarvan is de nu al op de markt zijnde verkrijgbare melk waar vitamine D aan toegevoegd is.

Schmitz ziet ook veel voordelen in eten dat op maat gemaakt wordt door een 3D-printer. Die technologie maakt het mogelijk om verschillende elementen op een bord aan te passen aan de unieke noden van een persoon. Het grootste probleem is nu nog om die ‘gezonde’ ingrediënten lekker te laten smaken.


Share.

About Author

Comments are closed.