Vijf tips om gewicht te verliezen zonder te diëten

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Kan je zonder te diëten je lichaam misleiden en gewicht verliezen? TIME Magazine meent van wel en geeft vijf, simpele, tips om gewicht te verliezen zonder te diëten.

Lees verder onder de advertentie


1. Maak gezond eten toegankelijker

Het is makkelijker om voor gezond eten te kiezen als je het kan zien en er makkelijk bij kunt. Als je stukken fruit in een leuke mand op tafel zet, zal je er sneller een stuk van nemen. Reden om koekjes of chips in de kast te zetten.

2. Maak van je bord een artistiek plaatje

We eten met onze ogen, weet een onderzoek van de universiteit van Oxford. Proefpersonen kregen borden voorgeschoteld die op verschillende manieren ‘opgemaakt’ waren. Hoewel de schotels dezelfde ingrediënten bevatten, kreeg het bord dat visueel het best oogde de hoogste score.
3. Eet voor je naar de winkel gaat

Eet voor je naar de supermarkt gaat. Uit onderzoek van de universiteit van Cornell blijkt dat je niet alleen meer koopt als je honger hebt, maar ook nog eens ongezondere keuzes maakt.

4. Gun jezelf wat zonlicht ’s ochtends

Wanneer, hoe intensief en hoe lang je dagelijks aan zonlicht wordt blootgesteld kan een behoorlijk effect hebben op je gewicht. Uit een onderzoek van de Northwestern University blijkt dat mensen die ’s ochtends van zonlicht genieten een lagere BMI hebben dan mensen die pas later op de dag aan zonlicht worden blootgesteld. Volgens de onderzoekers beïnvloedt zonlicht het 24-uursritme van ons lichaam, dat ons metabolisme reguleert.

Daarom raden onderzoekers aan om tussen 8 uur ’s morgens en 12 uur ’s middags, ls het maar even kan, minstens 20 of 30 minuten in de zon te zitten. Dat hoeft zelfs niet buiten: een kamer die verlicht wordt door zonlicht, is ook goed.

5. Eet niet wanneer je afgeleid wordt

Je lunch mee naar het werk nemen, kan je helpen gezonder te eten. Maar ga dan bijvoorbeeld niet zitten surfen terwijl je eet. Dan zou je wel eens meer kunnen eten dan je zou doen wanneer je je concentreert op je maaltijd. Uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat mensen die een computerspelletje speelden tijdens hun lunch zich minder snel vol voelden, meer snacks aten en zich moeilijker konden herinneren wat ze precies gegeten hadden. Niets doen tijdens de lunch is de beste strategie voor je lijn.

 


Share.

About Author

Comments are closed.