Twee uur rechtopstaan beter voor gezondheid dan zitten

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

30 minuten bewegen per dag is tegenwoordig de norm, maar een onderzoek aan de universiteit van Oxford wijst uit dat twee uur per dag rechtopstaan beter is voor de gezondheid.

Elke dag twee uur staan in plaats van zitten verbetert de bloedsuikerspiegel met 2 procent, het cholesterolgehalte met 6 procent en de vetwaarden in het bloed met 11 procent blijkt uit een studie aan de universiteit van Oxford waarbij 782 mannen en vrouwen een week lang intensief gevolgd werden.

Lees verder onder de advertentie


De proefpersonen droegen een week lang een toestel dat registreerde hoeveel tijd ze dagelijks besteedden aan wandelen, zitten, staan, slapen of liggen. Bij de deelnemers werd ook bloed afgenomen, bloeddruk gemeten en het gewicht genoteerd.

De uitkomst? De onderzoekers concludeerden dat wie dagelijks twee uur rechtopstaat een betere bloedsuikerspiegel heeft, lagere niveaus van vet in het bloed en een beter cholesterolgehalte. Wie dagelijks twee uur lang bewoog, had een nog lager BMI, een smallere taille en ook betere cholesterol- en vetwaarden in het bloed.

 


Share.

About Author

Comments are closed.