Schrale troost… Meer dan helft van Nederlanders is te dik

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

2908dikHet is misschien een schrale troost, maar meer dan helft van Nederlanders is te dik! Maar liefst 56 procent heeft overgewicht. Een groot deel van de Nederlanders is ook ontevreden met zijn gewicht en volgt een dieet om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

Lees verder onder de advertentie


Op korte termijn een goede oplossing, maar op lange termijn is het moeilijk om de kilo’s niet terug te laten komen. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.011 Nederlandse consumenten, zo meldt dit bureau.

Die 56 procent van de Nederlanders heeft een Body Mass Index (BMI) hoger dan 25 (overgewicht). Gemiddeld is de BMI 26,7. Zowel bij mannen, vrouwen, laag-, midden- als hoogopgeleiden ligt de BMI te hoog. Alleen 18 tot 34-jarigen hebben een gemiddelde BMI lager dan 25 (24,5), maar ook in deze groep heeft een derde al overgewicht.

Een groot deel probeert hier wat aan te doen door een dieet te volgen. Momenteel volgt één op de acht Nederlanders een dieet. Daarnaast heeft nog eens een derde in het verleden weleens een dieet gevolgd. Dieetvormen met aanpassing in eetgewoontes zijn het populairst (bv. Sonja Bakker of Dukan). Van de Nederlanders die momenteel niet op dieet zijn, let wel de helft op de lijn.

© Nationale Zorggids


Share.

About Author

Comments are closed.