Raar, maar wel waar! Kijken naar eten maakt je slanker

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00patatAllemaal aan het Nul-Calorieën-Dieet? Lekker goedkoop ook nog eens, want je vervangt een reep chocolade of bakje frieten vervangt door foto’s ervan. Onzin? Nee, want het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt!

Lees verder onder de advertentie


Naarfoto’s kijken van het eten waar je zin in hebt, neemt je honger en trek weg. Dat bewijst een onderzoek aan de Brigham Young University.

Een pakje frieten op televisie zien, kan al genoeg zijn om je richting sncackbar te laten gaan. Maar als je op dat moment honderden foto’s van diezelfde frietjes zou zien, dan verdwijnt je trek in friet blijkt uit een recent onderzoek aan de Brigham Young University in de Verenigde Staten.

Hoe meer foto’s van eten de deelnemers te zien kregen, hoe minder zin ze erin kregen. Ze voelden zich ook minder hongerig. Het is voldoende om te kijken naar plaatjes van het type voedsel waar je zin in hebt. Zo zijn alle plaatjes van desserts en chocoladerepen geschikt om je trek in iets zoets tot nul te reduceren, en krijg je bij het zien van reeksen foto’s met vette hamburgers ook automatisch minder zin in de rest van het aanbod van de snackbar. Probeer maar!


Share.

About Author

Comments are closed.