Oranje aardappel helpt je afvallen (en recepten zijn er zat!)

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

0301zoeteaardappelIn Amerika eten zijn ze gek op de zoete aardappel, maar in Nederland zie het oranje broertje, die bataat genoemd wordt, maar zelden. Jammer wie die bataat is niet alleen veel gezonder dan de aardappel, maar helpt je ook nog eens om af te slanken. Hoe dat werkt?

Lees verder onder de advertentie


Zoete aardappels zijn van nature zoet! Ze bevatten geen geraffineerde suikers dus zijn ze uitermate geschikt om gezonde, caloriearme, zaken als pannenkoeken en cake mee te maken.

De bataat houdt je bloedsuikerspiegel op peil, waar de klassieke aardappel je bloedsuikerspiegel juist doet stijgen. Zoete aardappels zijn ook nog eens rijk aan vezels en hebben een lage glycemische index (GI van 50), terwijl die van de traditionele aardappel 70 is.

Deze knol bevat een bestanddeel dat het niveau van adiponectine, een hormoon dat invloed heeft op de bloedsuikerspiegel, regelt. Hoe stabieler je bloedsuikerniveau is, hoe kleiner de kans is dat je zin krijgt in ongezonde suikerrijke zaken. Ook als je de knol kookt of stoomt blijft hij zijn gezonde eigenschappen behouden. Alleen bij het roosteren gaan sommige stoffen verloren.

De zoete aardappel is dan ook een goede manier om je hongergevoel onder controle te houden. Door vaker zoete aardappel op het menu te zetten, heb je langer een voldaan gevoel.

Extra voordeel: de zoete aardappel bevat veel vitamine A, wat niet alleen de immuniteit een boost geeft, maar ook goed is voor je ogen, huid en botten. En dan heeft die zoete aardappel ook nog eens een ontstekingsremmende werking.

En recepten met de zoete aardappel zijn er genoeg. Hier vindt je er al 141!


Share.

About Author

Comments are closed.