Op dieet? Dit zijn de trends voor 2015!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00dieet01
Dit jaar heeft u zich ook weer voorgenomen om af te vallen? Dan hebt u misschien baat bij de drie, volgens Harper’s Bazaar nieuwste dieettrends. Volgens het modemagazine zijn het nu al de meest veelbelovende diëten van 2015.

Lees verder onder de advertentie


1. Het 3-1-2-1 dieet

Na het 5/2 dieet, waarbij je vijf dagen ‘mag eten wat je wil’ en twee dagen moet overleven op ongeveer 500 kcal, is er nu het 3-1-2-1 dieet van Dolvett Quince, trainer uit het afslankprogramma The Biggest Loser. Het dieet belooft je in 21 dagen 4,5 kilogram, te verliezen zonder dat je je favoriete snacks moet laten staan…. Hoe het werkt? Je eet drie dagen supergezond, daarna krijg je een ‘cheat day’ en mag je dus zondigen. De volgende twee dagen ga je weer lijnen en op de laatste dag van de week mag er opnieuw gezondigd worden.

Waarom 3-1-2-1?

De zondigdagen houden niet alleen je motivatie hoog, ze zorgen er ook voor dat je metabolisme niet vertraagt, omdat het op deze manier gewend raakt aan je strenge dieet. Quince noemt dat wisselen van calorie-innames ‘in balans zijn’. Het dieet leert je ook dat er geen ‘verboden voedingsmiddelen’ zijn. Alles mag, op zijn tijd, en daarom heb je automatisch minder trek in de traditioneel verboden vruchten.

2. Het Vriendinnendieet

Onderzoek wijst keer op keer uit dat vrouwen sneller afvallen als ze samen op dieet gaan. Daarom is er nu ‘The Girlfriends Diet: Lose Together to keep it Off Forever’ door Deborah Yost, Samantha Cassetty en de redactie van het magazine ‘Good Housekeeping’. Het dieetboek stelt menu’s samen voor vier weken Mediterraan eten (van gemarineerde zwaardvis-spiesjes tot chocoladecake), waarbij je maar 1.400 tot 1.600 kcal mag per dag. Daarna wordt dat cijfer langzaamaan opgetrokken, tot je op het punt komt dat Mediterraan koken een gewoonte wordt, die je ook na het bereiken van je streefgewicht ook automatisch doet. Voordeel: je vriendinnen volgen hetzelfde menu.

Waarom Het Vriendinnendieet?

Er worden geen voedselgroepen uitgesloten en er wordt niet gevast. De Mediterrane keuken is de gezondste ter wereld, en ze is nog lekker ook. Volgens de makers van het boek krijg je geen dieetpatroon, maar een ‘lifestyle’ aangeleerd. Eentje die je ook nog eens deelt met je vriendinnen

3. Detoxen aan huis

Je lijf ontgiften is makkelijker dan ooit, want wie geen idee heeft over hoe detoxen eigenlijk werkt, bestelt gewoon een detoxkuur die thuis wordt bezorgd. De sapjes, boordevol fruit en groenten, reinigen je lichaam, laten je metabolisme weer op volle toeren draaien en zetten je op weg voor een gezonder eetpatroon in 2015. Geen zorgen over wat er de komende drie of vijf dagen op het

menu staat, dus, want… je mag enkel de sapjes ‘eten’ en water drinken, niets anders.

Waarom detoxen met sappen?
Een frisse start voor je lijf en een goede manier om af te kicken van die suiker- en vetverslaving. Al begint het ‘echte’ werk natuurlijk pas na de sapkuur van drie tot vijf dagen. Dan moet je gezond blijven eten, anders was de inspanning voor niets.


Share.

About Author

Comments are closed.