Nederland loop op afslankgebied jaren achter

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00NEWFIGUREVan de boeken over de tien – bewezen – best werkende diëten ter wereld, is in Nederland nog niet de helft op de markt. Ons land loopt in dat opzicht jaren achter, en dat doordat uitgevers niet geïnteresseerd zijn in het uitgeven van nieuwe dieetboeken over succesvolle afslankmethodes.

Lees verder onder de advertentie


Nederlandse uitgevers geven graag afslankboeken uit van Bekende Nederlanders, zoals de boeken van Sonja Bakker en Dr. Frank, omdat zij er blijkbaar van overtuigd zijn dat die het best verkopen. Boeken over methodes die de lezers gegarandeerd kilo’s laten verliezen maar die niet door een bekend gezicht uitgevent worden, worden nauwelijks op de markt gebracht.

Opmerkelijk, want volgens het Centraal Bureau voor Statistiek kampt bijna de helft van de Nederlanders vrouwen en mannen met overgewicht. Supermarkten en drogisterijen zien de omzet van afslankproducten dan ook jaar op jaar sterk toenemen.

Een dieet dat de eetgewoonten verandert, biedt op termijn het beste perspectief. Een lijst van alle bewezen best werkende diëten ter wereld wordt jaarlijks opgesteld door US News & Report, een van de grootste nieuwsmagazines van de Verenigde Staten. Zeven van de diëten uit de lijst zijn in een boek beschreven. Van die zeven is er slechts één, de nummer drie uit de Top 10 The Mediterrean Diet, in het Nederlands vertaald.

Zo is het boek van het DASH-dieet – voor de vierde keer verkozen tot de beste algemene afslankmethode – niet in het Nederlands verkrijgbaar. Toch blijkt het dieet, door het National Heart, Lung, and Blood Institute bedacht en oorspronkelijk op de markt gebracht ter bestrijding van een hoge bloeddruk, buitengewoon effectief om kilo’s te verliezen.

Ook de boeken over andere succesvolle methodes zijn niet in het Nederlands verkrijgbaar, zoals het Volumetrics- en het Flexitarian-dieet, die een zesde plaats delen op de lijst van US News & Report. Hetzelfde geldt voor het Biggest Loser-dieet en Ornish-dieet, die op een gedeelde negende plaats eindigen op de lijst.
Beter is het gesteld met de afvalplannen uit de Dieet Top 10 die zich op een persoonlijke begeleiding baseren. De nummers 2 en 3, het Therapeutic Lifestyle Changes (TLC)-dieet en het Weight Watchers-worden beiden in Nederland aangeboden.

Het mag dan ook vreemd gevonden worden dat de boeken over bewezen succesvolle afslankmethodes niet in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Uitgevers zien in de strijd tegen de kilo’s immers wel degelijk een markt. Er zijn maar liefst tegen de achthonderd (!) titels over afvallen te koop zo.

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past! 


Share.

About Author

Comments are closed.