Na hoeveel kilo zien vrienden pas dat je bent afgevallen?

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Na hoeveel weken zegt een van de vriendinnen ‘ben jij afgevallen?’ Nu dat kan even duren zo blijkt uit Canadees onderzoek…

Lees verder onder de advertentie


Pas wanneer je 3 à 4 kg minder weeg merkt je omgeving ook dat je wat kilo’s kwijt bent. Het lichaamsdeel dat als eerste verraadt dat de wijzer van de weegschaal wat gezakt is, is volgens de wetenschappers van de universiteit van Toronto het gezicht. “Mannen en vrouwen met een gemiddelde groottte moeten 3 à 4 kg afvallen of aankomen om een verschil in hun gezicht te zien,” zegt Nicholas Rule, professor aan de universiteit van Toronto. Vanaf dat moment mag je de vraag verwachten ‘ben jij afgevallen?’. Maar pas vanaf 6 kilogram minder blijken proefpersonen je ook echt aantrekkelijker te vinden door dat gewichstverlies.

Bij het onderzoek werden neutrale foto’s van gezichten van mannen en vrouwen tussen 20 à 40 jaar oud gebruikt. De onderzoekers maakten verschillende varianten per portret zodat die personen dikker en slanker leken, en vroegen aan proefpersonen om aan te duiden welke zwaarder waren.

Zo ontdekten ze dat er een scharniermoment komt vanaf een specifieke BMI-verschuiving, wat zich uit in de respectievelijke 3 à 4 kilogram om op te merken dat iemand is afgevallen, naar 6 kilogram om iemand aantrekkelijker te vinden door het gewichtsverlies.


Share.

About Author

Comments are closed.