101 Paleo Recepten – Snel vetverlies en meer energie

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Mitchel van Duuren

Mitchel van Duuren

Lees verder onder de advertentie


Het paleodieet is een modern dieetplan dat ook bekendstaat als het paleolithisch dieet of het jager-verzamelaardieet. Het is gebaseerd op de voeding van onze voorouders, een periode van 2,5 miljoen jaar tot 10.000 jaar geleden. Het moderne paleodieet bestaat vooral uit vis en vlees van dieren die zich met grassen gevoed hebben en groenten, fruit en olien en noten.

Het bevat geen granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suiker of verwerkte oliën. Er wordt aangenomen dat de moderne mens sinds de intrede van de landbouw genetisch nauwelijks is veranderd en dat een ideaal dieet lijkt op dat van onze voorouders die jager-verzamelaars waren.

Het paleodieet werd in de jaren 70 gepopulariseerd door de gastro-enteroloog Walter L. Voegtlin. Sindsdien is het concept overgenomen en aangepast door verschillende auteurs en wetenschappers. Sinds het einde van de jaren 90 hebben diverse artsen en diëtisten gepleit voor de terugkeer naar een paleolithische manier van eten. Zij hebben op basis van moderne voedselproducten dieetadviezen opgesteld die de karakteristieken van het paleolithische dieet dat onze voorouders aten nabootsen.

Mitchel van Duuren is de auteur van het boek ‘101 Paleo Recepten’ Hij zegt: “Andere diëten hebben je teleurgesteld, ondanks alle moeite die je ervoor hebt gedaan. Niks leek te helpen totdat je kennis maakte met Paleo. Als je dit boek leest, dan betekent dat één ding: jij bent op een missie naar meer vetverlies en meer energie in je leven en dit wil je bereiken met de Paleo lifestyle.”

Het boek 101 Paleo Recepten van Mitchel van Duuren kost €37 en kan je HIER bestellen.


Share.

About Author

Comments are closed.