Dieet starten in de wintermaanden is bijna gedoemd te mislukken!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

0901dieetEen dieet starten in de wintermaanden is bijna gedoemd te mislukken! 

Lees verder onder de advertentie


Volgens wetenschappers van de Exeter University is aan een dieet in de wintermaanden beginnen bijna gedoemd mislukken, want als het koud is schreeuwt je lichaam om brandstof, lees eten.

De onderzoekers kwamen tot die conclusie door een reeks wiskundige berekeningen toe te passen op dierenlichamen en de vetopslag. Uit die berekeningen blijkt dat het gevaarlijker is voor dieren, en mensen, om te mager te zijn dan om te dik te zijn.

In de winter, een gevaarlijke periode vanwege de voedselschaarste, klinkt de lokroep van vettig en suikerrijk voedsel dus extra luid. “Hedendaags voedsel bevat zo veel suiker en smaakstoffen dat de behoefte om het te eten groter is.” Bovendien is die drang in de winter groter dan anders: “Alle dieren, waaronder ook de mens, hebben de neiging om aan te komen in de winter. Vet opslaan is een manier om jezelf te beschermen tegen barre periodes waarin er geen of weinig eten te vinden is. Daarom is nieuwjaar niet het beste moment om op dieet te gaan. Wacht een paar maanden tot april of mei, dan beginnen de groenten weer te groeien en ebt die onbewuste angst van ons lichaam om af te vallen langzaam weg, waardoor het diëten makkelijker gaat,” aldus de professor.


Share.

About Author

Comments are closed.