Jamie Oliver: ‘We worden voortdurend voorgelogen over wat er in ons eten zit’

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Jamie Oliver zegt dat we worden voortdurend voorgelogen over wat er in ons eten zit. Hij klaagt ook dat zijn ‘beste werk ooit’ een vegetarisch boek is dat hij niet gepubliceerd krijgt.

Lees verder onder de advertentie


“Een veganistisch dieet kan beter dan welk ander dieet zorgen voor een langer leven, een goede gezondheid en minder ziektes. Ik zit een beetje in een tweestrijd, want veganisten irriteren me, maar ze laten me ook niet koud. Ik erger me mateloos aan dat clean eating, maar die trend komt wel voort uit het feit dat we voortdurend worden voorgelogen door regering en bedrijven over wat er in ons eten zit, de verpakkingen alleen al zijn verwarrend. We weten niet eens wát we eten,” zegt hij tegen het Vlaamse weekblad Humo.

In het interview beweert Oliver ook dat veganisten tegen hem, zijn boeken en zijn restaurants en strijden. En dat begrijpt hij niet, want de meeste van Olivers boeken bestaan voor 65 procent uit vegetarische recepten.

“Ze haten me, omdat ik strijd voor een betere behandeling van het slachtvee. Daar ben ik zeer gepassioneerd door, maar voor hen is het het één of het ander. Zij zien geen middenweg, terwijl voor mij de middenweg heel belangrijk is. Ik heb me al veel meer ingezet voor plantaardig eten dan zij ooit gedaan hebben.»


Share.

About Author

Comments are closed.