Jamie Oliver raakt overtollige kilo’s kwijt dankzij….zeewier

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

0509oliverZeewier… Dat is het geheim van Jamie Oliver. Met zeewier raakte hij zijn overtollige kilo’s kwijt.

Lees verder onder de advertentie


Jamie Oliver is kilo’s afgevallen en dat is te zien. En het is volgens Jamie zijn zeewierdieet dat verantwoordelijk is voor het feit dat hij ettelijke kilo’s afviel. De beroemde kok noemt het dan ook ‘de meest voedzame groente ter wereld’.

Oliver is staat niet alleen in zijn geloof in de gezondheidsvoordelen van de groente. Bekend is dat het eten van zeewier een afslankende werking heeft en goed voor de gezondheid is.

Zeewier bevat in weinig koolhydraten en calorieën, maar dankt zijn afslankende werking vooral aan zijn rijkdom aan alginaten. Natuurlijke vezels die veel enzymen bevatten die er voor zorgen fat vetten snel verteren, zodat het lichaam zelf er minder kan opnemen.

Onderzoekers van Newcastle University ontdekten in 2014 dat slechts een zeer geringe hoeveelheid alginaat de opname van vet tot één derde verlaagt. Zeewier zou bovendien ook snel een voldaan gevoel opwekken, zodat je er geen grote porties van hoeft te eten.

Volgens Ruth Dronfield van de Britse voedingsleverancier Atlantic Kitchen neemt de vraag naar zeewier in Europa de laatste jaren dan ook exponentieel toe. ‘Europeanen zien eindelijk in dat zeewier gezond is en ze hebben hun vooroordelen links laten liggen. Dankzij de legalisering van het oogsten van zeewier in de Britse wateren in 2012 is het nu ook stukken gemakkelijker om zeewier in Europa te verhandelen.’

Zeewier helpt het lichaam ook om vermoeidheid te bestrijden en geeft het immuunsysteem een boost. Het bevat immers een hoog gehalte aan ijzer en vitamine C, waardoor de opname van ijzer in de bloedbaan vergemakkelijkt wordt. Daarnaast helpt het om de cholesterolwaarden stabiel te houden en verlaagt het de kans op de vorming van gevaarlijke bloedproppen. Tenslotte blijkt het ook een wondermiddel voor de huid, zowel bij intern als extern gebruik. Het reinigt niet enkel de huid, het herstelt en hydrateert het ook.

Zeewier is o.a. te koop in shakes


Share.

About Author

Comments are closed.