Het overkwam Dalila (29) – Baas vindt haar te vet om in zijn bakkerij te werken

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

0309dikTe dik voor een baan? Het overkwam de 29-jarige Dalila. De vrouw die na het krijgen van twee zonen bijna 100 kilogram weegt werd in eerste instantie aangenomen bij een bakker om de ovens te bedienen. Maar de bakker bedacht zich en liet haar via Facebook weten ‘dat ze te vet was om in een bakkerij te werken’.

Lees verder onder de advertentie


Dalilia, de 29-jarige vrouw uit de Italiaanse stad Latina, is verdrietig en boos dat ze de baan niet kreeg vanwege haar zwaarlijvigheid.

De honderd kilogram wegende moeder van twee kinderen was via een uitzendbureau op zoek gegaan naar werk nadat haar vriend zijn baan verloor. Zo belandde ze bij de bakkerij, waar ze een lang gesprek voerde met de eigenaar en ook bewees met de aanwezige ovens te kunnen werken.

Dalilia kreeg de baan dan ook, maar de manager bedacht zich vervolgens tijdens haar proefperiode. Via Facebook liet hij weten: “het spijt me, maar je bent te vet om in de bakkerij te werken.” Volgens de manager was haar fysieke verschijning “ongeschikt voor het werk, want dat vereist twee slanke mensen die achter de toonbank staan en tegelijkertijd kunnen bewegen”.

De vrouw is boos en startte, ook op Facebook, een actie. “Ik wil vrouwen tegen een zeker type discriminatie beschermen. De enige reden waarom ik wat extra pondjes heb is omdat ik voor het moederschap koos.” De vrouw heeft twee zoontjes.

Overigens hebben mensen met overgewicht ook in ons land minder kans op een baan.

1508newfysics‘We zien duidelijk dat minder energieke en fit ogende mensen bij gesprekken als eerste afvallen, ook al hebben ze evenveel of meer kwaliteiten en motivatie,’ vertelde commercieel directeur Wim Bubberman van Olympia Uitzendbureau in het AD. ‘De kans dat iemand die niet fit oogt, ziek wordt, schatten bedrijven hoger in. En dus houden zij hem liever buiten de deur.’ Al zal dat uiteraard nooit expliciet benoemd worden.

Bubberman van Olympia kan ook vinden in de mening van de werkgevers. ‘We willen ons niet bemoeien met iemands privéleven, maar het is wel belangrijk dat mensen zich er bewuster van worden dat werkgevers de voorkeur geven aan mensen die wel sporten of gezond leven.’

 


Share.

About Author

Comments are closed.