HELAAS…. ‘Sinaasappelsap net zo slecht als cola’

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

2911sinaasSinaasappelsap net zo slecht als cola! Dus’s ochtends een verse jus bij het ontbijt is direct gezond. Fruitsappen geven een verhoogde kans op diabetes. Ze bevatten namelijk vaak een hoog suikergehalte, net als frisdrank wat maakt dat een glas sinaasappelsap dus net zo ongezond is als een glas cola.

Lees verder onder de advertentie


De Gezondheidsraad komt tot de conclusie dat het drinken van fruitspa of cola weinig verschil maakt in haar ‘Richtlijnen goede voeding’. Vice-voorzitter Daan Kromhout van de Gezondheidsraad: “De suikers in vers geperste jus worden meteen in het lichaam opgenomen omdat ze in vloeibare vorm zijn. Daardoor kunnen ze door het lichaam ook meteen als vet worden opgeslagen.” Als mensen een te hoog vetpercentage krijgen, lopen ze een licht verhoogd risico op diabetes.” Beter is als mensen fruit eten, dan gaat de opname in het lichaam namelijk veel trager.

Het Voedingscentrum schaart zich achter de bewering van de Gezondheidsraad. Een woordvoerder meent dat mensen snel veel te veel spa drinken: “Als je een sapje drinkt, duurt het langer voordat je een verzadigd gevoel hebt. Als je de sinaasappels op een bord zou leggen die in een sapje gaan en ze opeet, dan zit je veel sneller vol”.


Share.

About Author

Comments are closed.