Gwyneth Paltrow beschuldigd van gevaarlijk gezondheidsadvies op haar lifestylewebsite Goop

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Consumentenwaakhond TINA dient een klacht in tegen lifestylewebsite Goop van Gwyneth Paltrow. Ze vindt de gezondheidsadviezen die op de website gegeven worden gevaarlijk. Kristallen om onvruchtbaarheid tegen te gaan, stickers die je op je lichaam moet plakken tegen angstaanvallen of vitamine D3 tegen kanker, het zijn maar enkele van de 50 misleidende gezondheidsadviezen van Paltrow op haar website volgens consumentenwaakhond TINA.

Lees verder onder de advertentie


De actrice verkoopt de producten online via haar webshop Goop waarbij ze belooft dat ze de symptomen van bepaalde aandoeningen of ziektes te kunnen verminderen of voorkomen. Goop beweert alle producten te hebben getest ‘zodat de koper het niet meer hoeft te doen’, omdat ‘vertrouwen het allerbelangrijkste’ is.

Maar volgens TINA misleidt Paltrow haar klanten. “Vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen bijvoorbeeld worden hier misbruikt op een heel kwetsbaar moment in hun leven. Bovendien is het verboden om gezondheidsclaims te maken met producten”, schrijft TINA.

Gwyneth Paltrow (44) gaat er prat op dat de crèmes en andere schoonheidsproducten die ze verkoopt via haar lifestylewebsite Goop ook organisch zijn, maar na onderzoek van de ingrediënten door de Britse Soil Association blijkt niets minder waar te zijn. In een van de potjes werd zelfs een stof teruggevonden die wordt gelinkt aan misvorming van de foetus bij zwangere vrouwen.

De Replenishing Night Cream die 125 euro kost, bevat sporen van retinylpalmitaat dat door de Soil Association op de lijst werd gezet van de tien meest ‘gehate’ producten. Hoewel het soms in zonne- en huidcrèmes wordt gebruikt, kan het een ‘overdosis’ vitamine A veroorzaken wat kan leiden tot ontwikkelingsproblemen bij ongeboren baby’s.

In de Revitalising Day Moisturiser en Exfoliating Instant Facial Cream werden bovendien twee producten teruggevonden die afgeleid werden van petro-chemische stoffen, wat ze dus allesbehalve organisch maakt.


Share.

About Author

Comments are closed.