Franse topkok Ducasse schrapt vlees van menu

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Geen vlees meer op menu...

Geen vlees meer op menu…

Lees verder onder de advertentie


Hij is de eerste chef-kok die in drie verschillende steden restaurants met 3 Michelinsterren heeft. Zijn meer dan twintig restaurants hebben in totaal negentien Michelin sterren. Kortom: niemand heeft meer Michelinsterren dan de Franse topchef Alain Ducasse, ‘verzameld’ met gerechten waarbij vlees een hoofdrol speelt. Maar desondanks heropent Ducasse maandag zijn driesterrenrestaurant in het Plaza Athénée Hotel in Parijs zonder vlees op de menukaart. Vis en schaaldieren bereidt hij wel nog.

Maar Ducasse is in de ban van de duurzaamheid. “De planeet kampt met slinkende natuurlijke voorraden dus moeten we ethischer consumeren”, meent hij.

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past!

Wat er wel op de kaart staat? Zwarte rijst in de oven bereid met schaaldieren, pijlinktvis en octopus, tagine van mediterraanse vis met boelgoer en quinoa uit Anjou met zeevruchten.Ducasse zegt dat zijn basisschotels zich concentreren op “vis, granen en groenten, op een bijzondere manier gepresenteerd”. Hij noemt het “een nieuwe uitdrukking van de hedendaagse Franse keuken”.

Een vleesloos menu bij Ducasse blijft een paar centen kosten, 380 euro om precies te zijn. 


Share.

About Author

Comments are closed.