Drunkorexia: bizar alcoholisch dieet verovert terrein

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Je in het weekend vol laten lopen met alcohol en de rest van de week niets meer eten. Steeds meer mannen en vrouwen zijn enthousiast over dit dieet…

Lees verder onder de advertentie


Dat mag zo zijn, maar volgens specialisten is het een gevaarlijke trend.’Drunkorexia’ is overgewaaid uit Amerika en is al populairder onder Nederlandse studenten, maar lijkt ook buiten de studentenwereld snel aan populariteit te winnen.

Het dieet komt neer op minder eten om meer te kunnen drinken. Dat betekent in het weekend wijn en bier om dit in de rest van de week te compenseren door alleen crackers te eten en extreem te sporten.

In de Amsterdamse krant Het Parool kwam recent Marije (23), die enthousiast is over het dieet, aan het woord. “Het beste van twee werelden eigenlijk: een mooi lijf en tegelijkertijd lol blijven hebben in de weekenden.” Al merkt ze ook de keerzijde: “Ik merk wel dat het mij lichamelijk steeds meer begint op te breken. Ik ben veel sneller moe, ik slaap slecht door de stress rondom het eten en heb moeite om me te concentreren.”

Volgens specialisten is het een gevaarlijke ontwikkeling. Op een lege maag heeft de alcohol veel meer effect: je kunt makkelijker bewusteloos raken of een alcoholvergiftiging krijgen. Daarnaast hebben de volgers van het dieet gedurende de week minder energie en krijgen ze last van haaruitval.

Linda Duits, communicatiewetenschapper aan de Universiteit Utrecht, zegt tegen de krant: “De grondslag van drunkorexia ligt bij een veel groter probleem, namelijk dat vrouwen over het algemeen problematisch omgaan met calorieën. En daar komt bij dat studenten nog onder sociale druk staan om veel te drinken. Die combinatie kan ontaarden in diëten.”


Share.

About Author

Comments are closed.