Heb je een te dik kind? Ga er zeker niet samen mee op dieet!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

1908dikkindSamen met je te dikke kind op dieet? Niet doen, want lijnen of diëten is voor kinderen een regelrechte aanslag op hun gezondheid.

Lees verder onder de advertentie


Omdat steeds meer kinderen in Nederland last hebben van overgewicht, lopen kinderen ook meer risico op diabetes, maar ook op andere aandoeningen. Wat moet je doen als ouder (en wat absoluut niet)? Er is een duidelijk advies, stelt Ingrid Stieber, directeur van Lekker Pûh: ga niet op dieet met je kind.

1508newfysicsMoet je eigenlijk wel iets doen als je kind te zwaar is? Ja, ook als je kind jong is, kan hij of zij last krijgen van ouderdomskwalen zoals diabetes type 2. Maar een streng dieet is geen oplossing. Volgens voedingscoaches van het succesvolle programma Lekker Pûh is lijnen of diëten voor kinderen een aanslag op hun gezondheid.

Ingrid Stieber, directeur van Lekker Pûh!!!, zegt in diabetesNU: ?Ieder dieet, in welke vorm dan ook, belemmert de groei en ontwikkeling van gezonde jongeren. Beter is het om samen met het kind en de ouders op zoek te gaan naar de verborgen dikmakers en lekkere gezonde alternatieven te bedenken. Zorg dat het kind een gezond en gevarieerd voedingspatroon ontwikkelt en voldoende beweegt. Een patroon dat past binnen het gezin.?


Share.

About Author

Comments are closed.