Dieetdiva’s SONJA BAKKER en BEA POLS beschuldigen voor rechter elkaar voor van plagiaat

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

De rechter mag het zeggen en dat gaat hij 9 november dan ook doen in de zaak van de Heerhugowaardse Voedingscoach Bea Pols die dieetgoeroe Sonja Bakker beticht van plagiaat.

Lees verder onder de advertentie


De zaak, die vorige week voor de rechtbank in Haarlem diende, sleept al tien jaar. In 2006 zou Sonja Bakker  bij het schrijven van het boek ’Bereik je ideale gewicht’ uit 2005, twintig zinnen hebben overgetypt uit Pols boek ’Afslanken & persoonlijke groei’ uit 2003.

Pols schreef in 2003: ’Wil je veel afvallen en spaar je liever voor een duur cadeau zoals nieuwe kleren, een behandeling bij een schoonheidsspecialiste, een avondje sauna of bioscoop, dan kun je bij elke kilo gewichtsverlies een van tevoren met jezelf afgesproken bedrag in een potje doen’.

Bakker schreef in 2005: ’Wil je veel afvallen en spaar je liever voor een duur cadeau, zoals een behandeling bij de schoonheidsspecialiste of nieuwe kleding, dan kun je bij elke kilo gewichtsverlies een bedrag met jezelf afspreken’.

Maar volgens Sonja Bakker is het juist Bea Pols die plagiaat pleegt. Baker zegt dat Pols in haar boek delen heeft  overgenomen uit cursusmateriaal van Bakker.

Pols liet de zaak rusten. Maar toen zij 2014 haar vierde boek publiceerde: ’Afslanken met Bea is een feestje’ hoorde ze dat Sonja Bakker met het boek ’ Afvallen is een feestje’ wilde komen. “Die slogan is juist wat mij onderscheidt van andere afslankmethodes; in mijn geval mag je veel blijven eten”, aldus Pols voor de rechtbank. Bakker paste weliswaar de titel aan maar weigerde om schuld te bekennen.

De rechtbank doet uitspraak op 9 november is. De advocaat van Sonja Bakker, A. Groen, zei na afloop dat hij verwacht de zaak te winnen en dat er een vordering is van 26.000 euro aan advocaatkosten aan het adres van Bea Pols. Het zal dus niet de laatste keer zijn dat beide dames elkaar treffen voor de rechter…


Share.

About Author

Comments are closed.