Deze sporten verbranden teleurstellend weinig calorieën als je wilt afvallen

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

1610fitnessAls je je in het zweet werkt doe je dat waarschijnlijk om zo veel mogelijk calorieën te verbranden in zo weinig mogelijk tijd. Maar ga dan maar niet hardlopen of op de roeimachine….

Lees verder onder de advertentie


Volgens het Vlaamse magazine Goed Gevoel kan je als je calorieën wilt verbrnaden onderstaande activiteiten maar beter links laten liggen, want die zullen je niet helpen…

Joggen: bij hardlopen vliegen de kilo’s er wel af, maar dan moet je wel ongeveer met een snelheid van 10 à 12 km/u lopen. Wie jogt met 7 km/u krijgt een betere conditie, maar verbrandt een stuk minder: zo’n 180 kcal per 30 minuten.

Roeien: de roeimachine in de fitness is een uitstekende manier om in één oefening zowat je hele lichaam te trainen, maar calorieën verbranden doet het minder: ook zo’n 180 per 30 minuten.

Gewichtstraining: spieroefeningen waarbij je op een trage, gecontroleerde manier met gewichten gaat werken, verbranden slechts zo’n 150 kcal per half uur.

De crosstrainer: Ook hier train je je hele lichaam, maar het geeft minder snel effect. Op 30 minuten zal je ongeveer 150 kcal verbranden.

Yoga: Vinyasa en Bikram verbranden een hoop calorieën (algauw 350 per half uur), maar wie zich een 30 minuten lang in de Ashtangaposes wringt, verbrandt ‘amper’ 120 kcal.

Pilates: geweldig om je spieren langzaamaan te verstevigen, maar snel afvallen doe je niet. 30 minuten pilates is goed voor zo’n 90 kcal.


Share.

About Author

Comments are closed.