Deze diëten van de sterren zijn gevaarlijk

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00beyonceCelebrities gaan ver voor hun ‘ideale maten’. Maar de diëten die ze volgen zijn vaak allesbehalve gezond meent de British Dietetic Association, die een lijstje heeft samengesteld met de gevaarlijkste sterrendiëten.

Lees verder onder de advertentie


Het afslankgedrag van sterren kan  je soms maar beter niet niet kopiëren, want de kans is groot dat je zo essentiële voedingsstoffen mist.

Het zogenaamde holbewonerdieet is volgens de British Dietetic Association organisatie het ongezondst: hierbij moet je de eetgewoonten van onze voorouders imiteren en alle moderne voedingsmiddelen zoals brood, pasta en zuivelproducten zijn verboden. Acteur Matthew McConaughey, die spectaculair afviel voor zijn rol in ‘Dallas Buyers Club’, en actrice Megan Fox hebben er ervaring mee.

Omdat je geen zuivelproducten eet, krijg je weinig calcium binnen en dat zou je botten verzwakken. Het vreemdste aan dit dieet is dat je dagelijks een bol klei moet eten om je lichaam ‘te ontgiften’. Dat is gevaarlijk omdat het risico op constipatie en vergiftiging aanzienlijk verhoogd.

Verder duidt de British Dietetic Association ‘Veganistisch voor 18 uur’, het favoriete dieet van Beyoncé, aan als gevaarlijk. De reden? De kans is groot dat je na zes uur ’s avonds eetbuien krijgt en je zal volproppen met ongezonde, calorierijke voeding. Die doen je gezonde keuzes van eerder op de dag teniet. Bovendien is evenwicht belangrijk om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Verder raadt de organisatie aan om suiker niet uit je dieet te schrappen, hoewel sommige sterren erbij zweren. Suiker zit namelijk in groenten, fruit en noten en die heb je nodig om te overleven.


Share.

About Author

Comments are closed.