Beetje pech… Bredanaar volgt dieet waarbij hij dertig giftige eieren at

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Pech voor Cees Nieuwkerk (60) uit Breda. Hij heeft zeker dertig eieren op met een te hoge dosis fipronil. Eieren die hij moest eten in het kader van zijn speciale dieet.

Lees verder onder de advertentie


“Ik denk toch wel dat ik er dertig op heb. Het dieet is voorgeschreven door een diëtiste. Ik wist niet dat je ook naar een code moest kijken. Het dieet werkte wel en het was in ieder geval afwisselender dan een koolhydraatarm-dieet”, vertelt de Bredanaar tegen BN/DeStem.

Toen begin deze week de voedsel- en warenautoriteit NVWA met de waarschuwing kwam dat er in sommige eieren een te hoge dosis fipronil zit maakte zijn vrouw Cees erop attent. Hij bleek eieren met met een foute code in huis te hebben.

“Ze wisten het al een week en dan komen ze er nu pas mee naar buiten. Ik heb de NVWA gelijk gemaild, maar nog geen antwoord gekregen”, klinkt het boos. Nieuwkerk wil niet vertellen waar hij de eieren heeft gekocht. “Dat zou niet eerlijk zijn. De winkelier kan er ook niets aan doen,” zegt hij in de krant.

Hij was hij van plan om naar zijn huisarts te gaan. Nieuwkerk: “Maar die had vandaag geen spreekuur, kreeg ik via een bandje te horen. Ik neem nu morgen contact met hem op.”


Share.

About Author

Comments are closed.