Ideetje voor Rutte in strijd tegen overgewicht: goud in ruil voor elke verloren kilo

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00goldIdeetje voor het kabinet in de strijd tegen het massale overgewicht onder de bevolking! Geef voor iedere kilo die er af is goud. Onzin? Nee, dat doen ze in Dubai ook en het werkt. Aan het afvalprogramma ‘Your Child in Gold’ in Dubai, doen dit jaar namelijk maar liefst 18.000 mensen mee.

Lees verder onder de advertentie


Met ‘Your Child in Gold’ wil de regering in Dubai families een gezonde levensstijl bijbrengen. Om mensen aan te moedigen om als gezin aan het programma deel te nemen, krijgen de kinderen dubbel zo veel goud krijgen als de andere deelnemers uit het gezin . En die beloning die lijkt te werken. Dit jaar meldden 28.000 mensen zich aan het voor het initiatief, maar niet iedereen mocht meedoen. Zo waren er families die kinderen inschreven zonder overgewicht en zelfs met ondergewicht. Kinderen moeten het medisch advies krijgen van een voedingsdeskundige die bepaalt of het kind het nodig heeft om mee te doen.

De hoofdprijzen gaan naar families die in anderhalve maand de meeste kilo’s verliezen. Maar niet alleen de grootste afvaller valt in de prijzen: vanaf een gewichtsverlies van 2 kilo zullen individuele deelnemers voor elke verloren kilogram, een gram goud winnen. De organisatie verwacht dat een derde van de deelnemers minstens met één gram goud naar huis zullen gaan. “We zijn enorm blij met het aantal deelnemers voor ons afvalprogramma,’ vertelt directeur Hussain Nasser Lootah.

De winnaar van vorig jaar, een jonge Syriër die in drie weken maar liefst 26 kilo verloor, won goud ter waarde van ruimt tweeduizend euro. In 2013 meldden zich 9600 mensen zich aan en had het te verdelen goud een totale waarde van 570.000 euro. Artsen zijn niet allemaal even enthousiast over de actie kilo’s voor goud. “Kinderen onder vier jaar mogen niet te veel gewicht verliezen in korte tijd’, zo zegt dokter Fawad Khan van het Al Noor Hospital in Abu Dhabi tegen The National.

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past!


Share.

About Author

Comments are closed.