Afvaltrucs! Eet met een zandloper

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

0501-zandloperAfvallen door te eten met een zandloper naast je? Ja, dat is een nieuw, en werkend, middel in de strijd tegen overgewicht.
Eet met een zandloper. Dertig seconden de tijd nemen om iedere hap eten goed te kauwen helpt bij het afvallen, concluderen Amerikaanse en Mexicaanse onderzoekers. De onderzoekers hebben een jaar lang tientallen kinderen onderzocht.

Lees verder onder de advertentie


“Om af te vallen, moet je tijdens het eten rustmomenten in bouwen. Dat is alleen niet zo simpel voor de meeste mensen”, stelt onderzoeker Marcos Intaglietta.

De onderzoekers deelden de kinderen in in twee groepen. De ene groep kreeg tijdens het eten een zandloper. Zo lang de zandloper liep (dertig seconden) dienden ze te blijven kauwen. Pas als de zandloper leeg was, mochten ze een nieuwe hap nemen. De andere helft van de groep at in zijn eigen tempo. Het resultaat? Na een jaar was het gewicht van de ‘langzame eters’ afgenomen met 3,4 tot 4,8 procent. In combinatie met een glas water drinker voor iedere maaltijd ging het afvallen nog sneller. Water drinken voor je gaat eten helpt je om sneller een vol gevoel te krijgen.

In de groep eters die op hun eigen tempo eten, nam het gewicht juist toe. De resultaten zijn zo verrassend dat scholen in twee Mexicaanse staten het eten met een zandloper op school willen invoeren.


Share.

About Author

Comments are closed.