Afvallen? Sla het ontbijt gerust over!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Het ontbijt is toch de belangrijkste maaltijd van de dag? En het ontbijt overslaan is ongezond en zorgt dat je dikker wordt? Nee dus! Volgens onderzoekers uit New York, het ontbijt is volgens hen helemaal niet zo belangrijk.

Lees verder onder de advertentie


De onderzoekers gingen na of het overslaan van het ontbijt zorgt voor een toename van het lichaamsvet. Dat gegeven zou namelijk zijn gebaseerd op wetenschappelijke speculaties, en kon dus nog niet bewezen worden. Daarom hielden de onderzoekers een dagboek bij van testpersonen gedurende vier weken.

Om 8u30 ’s ochtends kreeg een eerste testgroep havermout als ontbijt, een andere groep mocht ontbijtgranen eten terwijl de derde groep geen ontbijt kreeg. De enige mensen die na vier weken gewicht hadden verloren waren de mensen die niet ontbeten. Andere tests hadden dezelfde resultaten en dat wijst erop dat het overslaan van het ontbijt kan helpen bij gewichtsbehoud of –verlies.

Het valt overigens niet te ontkennen dat ontbijten gezond is voor je lichaam. De eerste maaltijd van de dag bevat doorgaans veel vezels, deze hebben een positieve werking op onder andere je darmen en cholesterolgehalte.

Als je nooit ontbijt, dan moet je er zeker niet mee beginnen omdat het volgens iedereen gezond is. Sterker nog, mensen die niet de gewoonte hebben om te ontbijten, kunnen sneller dikker worden als ze er mee beginnen. Het beste is om gewoon naar je lichaam te luisteren.

Bron: The Independent


Share.

About Author

Comments are closed.