Afvallen met BRUIN VET: iedereen kan het en het kost niks

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Afvallen dankzij bruin vet: volgens wetenschapper Mariëtte Boon kan het. Bijkomend voordeel: het kost niks en iedereen kan het.

Lees verder onder de advertentie


Neem lange koude douches, smijt je pantoffels weg en zet de kachel in de winter laag en je valt af blijkt uit onderzoek van wetenschapper Mariëtte Boon hoe je op een andere manier kan afvallen. Volgens Boon heeft ieder mens heeft langs grote bloedvaten een voorraadje bruin vet liggen dat vetten en suikers omzet in warmte.

Boon was een van de eersten die hiernaar onderzoek deed en liet zien dat bruin vet, wanneer maximaal actief, verantwoordelijk is voor 20 procent van onze stofwisseling. Bruin vet kun je activeren door de kou op 
te zoeken. Het lichaam gaat dan harder werken om het weer warm te krijgen. Dit verbetert de vetstofwisseling, glucosetolerantie en aderverkalking.

Als het lichaam het koud heeft, reist er een signaal vanaf de huid, via het temperatuursysteem in je hersenen, naar de bruine vetcellen. Binnen een paar minuten beginnen die cellen met het verbranden van hun eigen vetvoorraden. Als die voorraad op is, stroomt er via het bloed vetzuren uit reguliere witte voetcellen naar de bruine vetcellen toe en worden ook die verbrand. Het lichaam kan dus daadwerkelijk vet verliezen door de kou op te zoeken. Geen veertig kilo in een jaar, maar een bijdrage aan een slanker en gezonder lichaam.

De activatie van bruin vet is volgens Boon een methode om af te vallen, ook wanneer iemand na een dieet terugvalt in het oude eetpatroon. 
Alleen de verwarming lager zetten werkt al.


Share.

About Author

Comments are closed.