Afvallen en een all-inclusive vakantie? Het kan!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

Je bent aan het afvallen en inmiddels al de nodige kilo’s verloren. Maar nu zit er een zonnig weekje all-inclusive vakantie aan te komen. Lijners denken dan maar aan één ding: Hoe overleef ik het buffet?

Lees verder onder de advertentie


Het grootste obstakel lijken de buffetten in all-in hotels. Ze staan bekend om hun overvloed. Als je aan elke maaltijd meedoet zit je al snel op zo’n 4000 kcal per dag. In combinatie met een hele dag aan het zwembad liggen is dit niet echt goed voor de lijn. Maar All-inclusive hotels bieden genoeg mogelijkheden om aan je lijn te werken.

Zie het enorme aanbod van een buffet moet je niet zien als een obstakel, maar juist als een kans voor jouw dieet. Bij deze buffetten is het aanbod zo groot dat je genoeg slanke keuzes kunt maken.

1. Loop bij het ontbijt snel de pancakes voorbij en kies voor een schaaltje yoghurt met vers fruit. Je kunt ook gewoon een bruine boterham eten en deze beleggen met kaas, tomaat en komkommer. De jus d’orange uit een sapmachine bevat vaak veel suiker en geen echt vruchtensap. Kies daarom liever voor water, koffie of thee en eventueel een glas melk. Pak na het ontbijt nog wat fruit mee om zo de snackverleiding aan het zwembad te weerstaan.

2. Bij de lunch beginnen ze al met het serveren van warm eten. Heb je dan al trek in vlees of vis? Kies dan voor de gegrild vlees of vis, hiervoor wordt minder of geen bereidingsvet gebruikt. Om het nog magerder te maken kies je voor een slank stukje kip of zwaardvis. Pas op voor gegratineerde gerechten met kaas en gerechten die in olie drijven. Neem liever een salade, groente en eventueel wat rijst.

3. Voor de meeste vakantiegangers voelt het dessert als de kers op de taart. Voor de afvallers dus het moeilijkste moment om de verleiding te weerstaan. Vergeet de roze drilpudding en zoete baklava en neem een lekker stuk watermeloen.

4. De laatste barrière op voedingsgebied is alcohol. Natuurlijk mag je op z’n tijd best een glaasje drinken. Maar blijf weg van de mixdrankjes. Deze bevatten per flesje al gemiddeld 180 kcal. Neem liever een wijntje of een meng je mixdrankje met spa rood of light cola (light cola niet meer dan vijf glazen per dag in verband met de zoetstoffen).

Het is makkelijk om je beweegpatroon van thuis vol te houden op vakantie. Afgezien van luieren aan het zwembad zijn er genoeg activiteiten om lekker in beweging te blijven. Bijna elk hotel heeft een fitnessruimte. Als je dit niet leuk vindt kun je altijd nog baantjes trekken in het zwembad. Met een kwartiertje baantjes trekken verbrand je al gemiddeld 130 kcal. Geen zin om te sporten? Maak een strandwandeling of loop naar een dorpje in de buurt.


Share.

About Author

Comments are closed.