Afvallen? Begin met je keuken ‘slanker’ te maken!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

3011keukenJe wilt een paar kilo verliezen? Begin dan eerst om je keuken slanker te maken! Wat dat betekent? Richt je keuken zo praktisch mogelijk in. Zorg dat groenten en fruit makkelijk bereikbaar zijn en dat je voldoende ruimte hebt om te snijden. Begin bij het begin. Door je keuken slim in te richten kan je makkelijk twee kilo verliezen zonder dat je het beseft.

Lees verder onder de advertentie


Voedingspsycholoog Brian Wansink gelooft in afvallen puur op wilskracht. De meeste afslankers doen het namelijk de eerste week heel goed, maar daarna komt de verleiding om te snoepen of te snacken al snel weer om de hoek kijken en vliegen de verloren kilo’s er weer aan. Wat werkt? Je omgeving zo inrichten dat je gewicht verliest zonder dat je het zelf beseft. Start met je keuken.

Van de kleur van je keukenkasten tot hoe je je bureaulade inricht, het maak je allemaal onbewust dikker of slanker. Wassink pende zijn methode neer in zijn boek ‘Slim By Design, mindless eating solutions for everyday life.

Hoe meer tijd je in je keuken doorbrengt, hoe meer je zal eten. Waarom zou je in de keuken rondhangen? Als het er gezellig is met een televisie, magazines, gemakkelijke stoelen. Maak je keuken dus eerder efficiënt dan gezellig.

Als je snoep en koek niet ziet, dan denk je er ook niet meer aan. Zorg ervoor dat ze achteraan in een gesloten kast staan. Je eet drie keer zo veel van de zaken die je als eerste in de kast ziet. Zet dus de gezondste ingrediënten vooraan. Doe dat ook in de koelkast. Maak makkelijke hapklare doorzichtige bakjes met groenten en fruit. Zet dus ook geen glazen potten met koekjes of snoep op het aanrecht, maar een gevulde fruitschaal.

Te felle kleuren jagen ons op, waardoor we sneller en meer eten. Donkere kleuren hebben dan weer het lounge effect waardoor je rustig lang wil blijven zitten in de keuken. Het beste is een neutrale zachte kleur.


Share.

About Author

Comments are closed.