48 verschillende onderzoeken vergeleken: welk dieet werkt nu het best?

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

00jamaJe wilt afslanken, maar door het aanbod aan afslankers en diëten zie je door de bomen het bos niet meer. Canadese wetenschappers hebben de resultaten vergeleken van maar liefst 48 verschillende onderzoeken over afslanken en diëten en ze kwamen tot een verrassende conclusie…

Lees verder onder de advertentie


De onderzoekers hebben de effecten van een groot aantal bekende diëten, waaronder die van Atkins, South Beach, Jenny Craig en Weight Watchers geanalyseerd bij 7.286 mensen met overgewicht. Ze publiceerden hun bevindingen in JAMA, de Journal of the American Medcal Association. 

De conclusie van het grootschalig onderzoek mag opvallend genoemd worden. Na een jaar waren alle 7.286 deelnemers gemiddeld 7,3 kilo afgevallen. Dat gold voor zowel de mensen die een koolhydraatarm (‘low carb’-) dieet hadden gevolgd, als voor de mensen met een vetarm dieet.

De onderzoekers menen dan ook dat het er dus niet om welk dieet je volgt, zolang je je er maar aan houdt. Bij alle diëten gaat namelijk de dagelijkse calorie-inname omlaag. “De verschillen tussen de verschillende diëten zijn klein, en waarschijnlijk te verwaarlozen voor wie wil afvallen,” staat in het onderzoeksrapport.

Het advies van de wetenschappers is dan ook dat wie wil afvallen een dieet te kiezen waar hij of zij zich het beste bij voelt en dat je het makkelijkst kunt volhouden. Hoe je het best kan afvallen is dus voor iedereen anders, want de een voelt zich lekker bij een eiwitrijk dieet met biefstuk en gebakken eieren, terwijl de ander liever groenten en fruit combineert met vis.

Zelf afvallen? Kies eerst het dieet dat bij u past! 

 


Share.

About Author

Comments are closed.