Paar kilo afvallen doe je door goed te SLAPEN!

0

LIKE op Facebook en blijf altijd op je ideale gewicht!

2408slaapWie een paar kilo’s wil afvallen hoeft niet direct extreem te diëten of te sporten. Er is een simpeler methode: slapen!


Brits onderzoek toont aan dat na een nacht piekeren meer ghreline – een eetlustopwekkend hormoon – aangemaakt wordt in ons lichaam. “Als we te weinig slapen, dwingen we ons lichaam om over te schakelen naar overlevingsmodus”, verklaart slaapdeskundige Nerina Ramlakhan aan de Britse krant Express. “Ons lichaam draait dan op adrenaline om zoveel mogelijk energie te sparen, en na verloop van tijd slaan we zelfs vet op en breken we onze spieren af.”

Lees verder onder de advertentie


“Daar komt nog eens bij dat mensen die moe zijn veel cafeïne en suikerdrankjes drinken, twee echte dikmakers”, voegt Ramlakhan daar aan toe. “Tot overmaat van ramp durven mensen die moeite hebben met slapen veel te snacken of drinken ze ‘s avonds nog een glaasje alcohol als slaapmuts.”

Kortom, te weinig slaap kan leiden tot diabetes, depressie, hartziekten en obesitas en is dus te vermijden als de pest. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je beter slaapt.

Beschouw je slaapkamer als je persoonlijke heiligdom. Ban smartphones, tablets en laptops. Probeer de laatste 90 minuten voor je gaat slapen alle technologie te vermijden. In plaats van naar de televisie te staren of nog wat mails te checken, lees je beter een boek.

Regelmatig sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt ook dat je minder stress ervaart waardoor je beter slaapt.

Als je niet kan slapen door je problemen focus jezelf dan op alle positieve dingen die dag gebeurd zijn. Sluit je ogen, haal diep adem en voor je het weet ben je in dromenland.

Om goed te slapen, moeten de hormonen serotine en melatonine in balans zijn. Het eten van kip, kaas, tofu, tonijn, eieren, noten en zaden kunnen hierbij helpen. Hetzelfde geldt voor een glas melk.

Tot slot moet je niet zoveel druk op jezelf zetten om in slaap te vallen. Integendeel. Proberen wakker te blijven en je ogen open sperren zou de snelste manier zijn om in slaap te vallen.


Share.

About Author

Comments are closed.